Kaptein Q møtte sine redningsmenn

Samfunn
18. mai 2017 07:22
zoomHelikopterpilot Quentin Smith fant tonen med sine redningsmenn da han besøkte redningsskøyta som reddet ham og to venner etter forrige onsdags heliikopterulykke i Bergen. F.v.: bestmann Magnus Hafslund, båtfører Espen Johan Hole, Quentin Smith, matros Kristian Lundemo.Foto: Redningsselskapet
Helikopterpilot Quentin Smith fant tonen med sine redningsmenn da han besøkte redningsskøyta som reddet ham og to venner etter forrige onsdags heliikopterulykke i Bergen. F.v.: bestmann Magnus Hafslund, båtfører Espen Johan Hole, Quentin Smith, matros Kristian Lundemo.Foto: Redningsselskapet

Tirsdag kveld fikk kaptein Quentin Smith (52) endelig sagt takk til sine redningsmenn på RS «Bjarne Kyrkjebø», som onsdag i forrige uke reddet Smith og to av hans venner da helikoptret de satt i havarerte i byfjorden i Bergen.

- Det har vært helt fantastisk å få møte dem igjen. Du må bare ha stor respekt for folk som velger å ta en jobb, hvor innsats de legger ned fort kan være forskjellen på liv og død, sier Smith i en pressemelding fra Redningsselskapet.

Kaptein Q:

Quentin Smith er ingen hvem som helst. I helikopter-verden er han en verdensstjerne. 

«Captain Q», et av hans mange kallenavn, har fløyet helikopter siden han var 17 år. 

Han har mer enn 15.000 timer bak spakene. 

Han er tidligere verdensmester i helikopter-akrobatikk. 

Han har sikret seg en plass i Guinness rekordbok etter å ha landet med helikopter på Nord- og Sydpolen. 

Han har fløyet jorden rundt i helikopter to ganger.

- Du blir først og fremst klar over hvor utrolig flaks det er når en redningsskøyte plutselig bare er der i en situasjon som denne. Bortsett fra det følte jeg bare lettelse. Synet av en redningsskøyte når du trenger det er helt enkelt ganske spesielt, sier Smith.

Etter å ha plukket opp Smith og hans to venner returnerte RS «Bjarne Kyrkjebø» umiddelbart mot land, der politi og ambulansepersonell ventet. Tilbaketuren ble dramatisk, da en av de tre personene fikk hjertestans og trengte akutt hjerte- og lungeredning.

- Jeg mener vi kjørte i ganske høy hastighet, mens gutta bak i båten jobbet med hjerte- og lungeredning for å redde vår venn. Det var dramatisk, og jeg er bare så utrolig takknemlig for at det var noen som gjorde den jobben. Du vet, det føltes som om du akkurat hadde blitt plukket opp av hånden til ... noen som brydde seg om deg, og at du nå var på vei i riktig retning, sier Smith.

- Hva ønsker du å si til dine redningsmenn?

- Bare ett massivt takk. Jeg har akkurat sagt tusen takk til disse gutta. Men, hva kan man egentlig si? Det finnes jo ikke ord for slikt. Hvordan sier man takk for noe sånt? Det er bare vakkert. Dette mannskapet er noen fantastiske gutter. De er frivillige! Tilstede. Dette er en historie med et godt utfall og en lykkelig slutt. Det er brilliant.

( VILKÅR )
DEL SAKEN

Kommentarer

Har du en mening om denne saken? Delta gjerne i debatten her i Fiskeribladet. Vi setter pris på sterke meninger, og i våre kommentarfelt skal det være høyt under taket. Vi tolererer ikke trakassering, trusler eller hatefulle meninger. Vis også respekt for andre debattanter. Vær saklig og husk at mange kan se hva du skriver. Tenk derfor nøye gjennom hvordan du ønsker å fremstå.
Vennlig hilsen Øystein Hage, redaktør.

Henter kommentarer Henter kommentarfelt...
 
Få nyheter rett inn i innboksenI tillegg får du: Ledige stillinger, rubrikkannonser og daglige vitser.
Fiskeribladet
Sandbrogaten 5 - 7
5003 Bergen
Org nr 911 650 924
Sentralbord
55 21 33 00