Kina åpnes for norsk fisk
Annonse
Kina åpnes for norsk fisk

Kina åpnes for norsk fisk

19. mai 2017  kl 05:00

Neste uke signeres papirene som kan bety slutten for norsk sjømats problemer i Kina. Der er kun et spørsmål om tid før Kina blir den største kjøperen av norsk fisk, sier Sigmund Bjørgo i Sjømatrådet. Sjømateksporten til verdens mest folkerike land har gått på stumpene løs etter at den kinesiske dissidenten Liu Xiaobo fikk Nobels fredspris i 2010, og delegasjonens møter skjer som følge av normaliseringen av forholdet mellom Norge og Kina som har pågått siden slutten av fjoråret. NORSK ÅPNING: Sigmund Bjørgo fra Norges sjømatråd, på fiskemarkedet i Shanghai i 2015. Etter en periode med dårlig markedsadgang for norsk sjømat, tror han nå at åpningen er rett rundt hjørnet. Foto: Fartein Rudjord

For å lese mer trenger du abonnement

Glemt passord? Trykk her

Kommentarer

Har du en mening om denne saken? Delta gjerne i debatten her i Fiskeribladet. Vi setter pris på sterke meninger, og i våre kommentarfelt skal det være høyt under taket. Vi tolererer ikke trakassering, trusler eller hatefulle meninger. Vis også respekt for andre debattanter. Vær saklig og husk at mange kan se hva du skriver. Tenk derfor nøye gjennom hvordan du ønsker å fremstå.
Vennlig hilsen Øystein Hage, redaktør.

 
Få nyheter rett inn i innboksen
Fiskeribladet
Sandbrogaten 5 - 7
5003 Bergen
Sentralbord
55 21 33 00