Arkivfoto.
Arkivfoto.

Øyvind Lie går fra Nifes til Fiskeridirektoratet

I løpet av det siste året har fire ledere sluttet i Nifes. Nå blir forskningsdirektør i Nifes Øyvind Lie, ny havbruksdirektør i Fiskeridirektoratet.

Redaksjon
21. april 2017 11:32Oppdatert:
21. april 2017 12:23

Øyvind Lie (60) er ansatt som ny direktør for kyst- og havbruksavdelinga i Fiskeridirektoratet.

I dag er Lie forskningsdirektør ved Nifes, der han også var direktør fram til 2016. Han begynte som forsker på daværende Fiskeridirektoratets ernæringsinstitutt og var direktør der da instituttet i 2004 ble skilt ut fra direktoratet og etablert som selvstendig forskningsinstitusjon.

– Øyvind Lie er en svært erfaren leder og som kjenner havbrukssektoren og offentleg sektor godt fra sin tid som direktør og forsker på Nifes. Vi er svært glade for å få en så solid og kunnskapsrik leder med oss på laget, sier fiskeridirektør Liv Holmefjord.

Lie begynner i stillingen 1. juli.

- Jeg ser fram til å begynne i en ny spennende jobb og ta fatt på nye oppgaver i Fiskeridirektoratet, sier Lie i meldingen.

Ole Arve Misund overtok direktørstillingen på Nifes i februar 2016 etter at Lies åremål gikk ut. I april ble det klart at Misund forlater Nifes nå i løpet av høsten og begynner som direktør ved Norsk Polarinstitutt. 

I løpet av det siste året har fire ledere i Nifes sluttet. I tillegg er kommunikasjonsdirektøren gått over i en administrativ stilling:

  • Ingvild Eide Graff som var tidligere forskningssjef i Nifes, er nå forskningdirektør i Uni Research Helse
  • Bente Torstensen ledet tidligere fagområdet fiskeernæring i Nifes, er nå konsernansvarlig fôr og fiskeprestasjon i Marine Harvest
  • Ole Arve Misund er administrerende direktør i Nifes, har fått ny stilling i Norsk Polarinstitutt og tiltrer i løpet av høsten
  • Øyvind Lie er forskningsdirektør i Nifes, tiltrer som havbruksdirektør i Fiskeridirektoratet 1. juli 
  • Anne Dorthea Mæland tidligere kommunikasjonsdirektør i Nifes, er gått over til en administrativ stilling i Nifes

Kommentarer

Har du en mening om denne saken? Delta gjerne i debatten her i Fiskeribladet. Vi setter pris på sterke meninger, og i våre kommentarfelt skal det være høyt under taket. Vi tolererer ikke trakassering, trusler eller hatefulle meninger. Vis også respekt for andre debattanter. Vær saklig og husk at mange kan se hva du skriver. Tenk derfor nøye gjennom hvordan du ønsker å fremstå.
Vennlig hilsen Øystein Hage, redaktør.

Henter kommentarer Henter kommentarfelt...
 
Få nyheter rett inn i innboksenI tillegg får du: Ledige stillinger, rubrikkannonser og daglige vitser.
Fiskeribladet
Sandbrogaten 5 - 7
5003 Bergen
Org nr 911 650 924
Sentralbord
55 21 33 00