Aker Biomarine oppgir at siden Olympic Holding og Emerald Fisheries har gått konkurs og krillfartøyet "Juvel"  er blitt beslaglagt av kreditorer, vil de avslutte søksmålet de har anlagt mot dem for ITC. Arkivfoto:  Pedro Luque.
Aker Biomarine oppgir at siden Olympic Holding og Emerald Fisheries har gått konkurs og krillfartøyet "Juvel" er blitt beslaglagt av kreditorer, vil de avslutte søksmålet de har anlagt mot dem for ITC. Arkivfoto: Pedro Luque.

Konkurs gjør at Aker trekker krillsak mot Olympic

20. april 2017  kl 10:14

Aker BioMarine ber den internasjonale handelskommisjonen ITC om å avslutte undersøkelsen mot Stig Remøys Olympic Holding for å brukte Aker BioMarines patenterte krilloljeprodukter - Med denne utviklingen har Aker BioMarine bedt ITC om å avslutte undersøkelsen. Aker BioMarine vil imidleertid fortsette å forfølge sin påstand om patentkrenkelse og erstatning fra Rimfrost og Bioriginal i søksmålet for District Court-saken i Delaware. Det er ingen tvil om at patentstriden med Aker Biomarine har hatt negative effekter på hele det globale krillmarkedet. Med ITC-saken ute av verden, åpnes det for nye muligheter, hevder Remøy i en pressemelding.
- Rimfrost har store ambisjoner innenfor krill. Vi har betydelig kapasitet av krillolje som vi nå igjen vil markedsføre for det globale humanmarkedet. Vi mener at krill også har et stort potensial i oppdrettsnæringen. Rimfrost teknologi gjør at oppdrettslaksen vokser raskere og får bedre helse, sier Remøy.
- Jeg registrerer at Aker Biomarine tar i bruk harde metoder for å tilrane seg et globalt krillmonopol. Dette kommer ikke til å lykkes, og kan heller ikke aksepteres. Da krill-lisensene ble delt ut i 2007, var norske myndighetene tydelige på at det er i nasjonens interesse at lisensene fordeles på flere aktører, sier Remøy. Aker Biomarine oppgir at siden Olympic Holding og Emerald Fisheries har gått konkurs og krillfartøyet "Juvel" er blitt beslaglagt av kreditorer, vil de avslutte søksmålet de har anlagt mot dem for ITC. Arkivfoto: Pedro Luque.

For å lese mer trenger du abonnement

Glemt passord? Trykk her

Kommentarer

Har du en mening om denne saken? Delta gjerne i debatten her i Fiskeribladet. Vi setter pris på sterke meninger, og i våre kommentarfelt skal det være høyt under taket. Vi tolererer ikke trakassering, trusler eller hatefulle meninger. Vis også respekt for andre debattanter. Vær saklig og husk at mange kan se hva du skriver. Tenk derfor nøye gjennom hvordan du ønsker å fremstå.
Vennlig hilsen Øystein Hage, redaktør.

Henter kommentarer Henter kommentarfelt...
 
Få nyheter rett inn i innboksenI tillegg får du: Ledige stillinger, rubrikkannonser og daglige vitser.
Fiskeribladet
Sandbrogaten 5 - 7
5003 Bergen
Org nr 911 650 924
Sentralbord
55 21 33 00