Politikere kritisk til nedleggelsen av kystradiostasjoner

Justis- og beredskapsminister Per-Willy Amundsen må svare for seg i Stortinget.

Notis
Redaksjon
20. april 2017 09:44

Telenor har bestemt at de skal legge ned tre av fem kystradiostasjoner langs kysten. Fra nyttår skal stasjonene i Vardø, Florø og på Tjøme legges ned. Bodø og Sola skal stå igjen. 

Både Arbeiderpartiet, Senterpartiet og SV har fremmet skriftlige spørsmål i Stortinget, skriver NRK. 

Ber om garantier

Runar Sjåstad (Ap) spør om justis- og beredskapsministeren vil stoppe den planlagte nedleggelsen av Vardø Radio, mens Kirsti Bergstø (SV) spør om hvilke faglige vurderingen som er gjort i forbindelse med sentraliseringen. Hun spør også om statsrådet kan «garantere at funksjon og sikkerhet ikke svekkes som følge av at kystradiostasjonene i Vardø, Florø og Tjøme legges ned?»

Les leserinnlegg fra Telenor: Kystradioen skal styrke sikkerheten til sjøs

Stor usikkerhet

NRK skriver at avgjørelsen også har skapt reaksjoner i Høyre. 

– Nå skapes det stor usikkerhet for kompetansemiljøet som Vardø Radio og Kystverket utgjør i Vardø, samt for sikkerheten til sjøs, sier stortingsrepresentant for Høyre i Finnmark, Laila Davidsen til NRK. 

Hun mener det er merkelig at det verken har vært høring eller annen offentlig informasjon i forkant. 

Spørsmål til samferdselsministeren

Sp-representatn Janne Sjelmo Nordås stiller spørsmål til samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen (Frp): «Kan statsråden garantere at beredskapen blir like god, at viktig lokalkunnskap ivaretas, og at det finnes reserveløsninger hvis den digitale løsningen er nede?»

( VILKÅR )
DEL SAKEN

Kommentarer

Har du en mening om denne saken? Delta gjerne i debatten her i Fiskeribladet. Vi setter pris på sterke meninger, og i våre kommentarfelt skal det være høyt under taket. Vi tolererer ikke trakassering, trusler eller hatefulle meninger. Vis også respekt for andre debattanter. Vær saklig og husk at mange kan se hva du skriver. Tenk derfor nøye gjennom hvordan du ønsker å fremstå.
Vennlig hilsen Øystein Hage, redaktør.

Henter kommentarer Henter kommentarfelt...
 
Få nyheter rett inn i innboksenI tillegg får du: Ledige stillinger, rubrikkannonser og daglige vitser.
Fiskeribladet
Sandbrogaten 5 - 7
5003 Bergen
Org nr 911 650 924
Sentralbord
55 21 33 00