Der fisken og turisten legger premissene
Der fisken og turisten legger premissene

Der fisken og turisten legger premissene

27. mars 2017  kl 05:00

Rørvik er i vekst. Fiskeri, oppdrett og turisme er viktige næringer og rundt disse vokser det fram nye. Rørvik ligger i Vikna kommune, som snart kan kommunen bli tvangssammenslått. Nylig varslet kommunalminister Jan Tore Sanner at regjeringen vil slå sammen Vikna, Nærøy, Leka og Bindal til en kommune. Det vil si en enda større sjømatkommunen, men kommunesammenslåing er på ingen måte enkel. Det blir en storkommune med lange geografiske avstander.
Bindal må også endre fylkesgrense. I dag ligger den i Nordland fylkes kommmune, mens de andre tre ligger i Nord Trøndelag. Fra vest til øst er det nesten 200 kilometer. Amund Hellesø, ordfører Vikna (Ap).
Foto: Eystein Fiskum Hansvik

For å lese mer trenger du abonnement

Glemt passord? Trykk her

Kommentarer

Har du en mening om denne saken? Delta gjerne i debatten her i Fiskeribladet. Vi setter pris på sterke meninger, og i våre kommentarfelt skal det være høyt under taket. Vi tolererer ikke trakassering, trusler eller hatefulle meninger. Vis også respekt for andre debattanter. Vær saklig og husk at mange kan se hva du skriver. Tenk derfor nøye gjennom hvordan du ønsker å fremstå.
Vennlig hilsen Øystein Hage, redaktør.

Annonse
 
Få nyheter rett inn i innboksen
Fiskeribladet
Sandbrogaten 5 - 7
5003 Bergen
Sentralbord
55 21 33 00