Fylkesnes vil stryke konsekvensutredning fra ordbøkene

Stortingsrepresentant Torgeir Knag Fylkesnes (SV) vil stryke konsekvensutredning fra ordbøkene og gi de store havområdene i Nord-Norge nye navn.

Notis
Redaksjon
20. mars 2017 15:21

Det var Dagbladet som først omtalte saken på SV-landsmøtets første dag, viser NRK til.

– Altfor lenge har vi latt oljenæringa få gi sine navn på havområder som befolkninga i Nord-Norge har brukt i tusenvis av år. Dette er havområder som folk har egne navn på, og som brukes daglig. Oljenæringa har gitt dem rare og upersonlige navn som «Troms II», «Nordland V» og «Nordland VI». De opprinnelige navnene er fortrengt, sier Torgeir Knag Fylkesnes, som er stortingsrepresentant for SV i Troms.

Han mener man har skapt en situasjon hvor disse havområdene føles fjerne og fremmedgjort, og vil nå ta saken opp i Stortinget.

– Når oljenæringen og oljelobbyen snakker om å åpne «Nordland V» og «VI», bruker de språket til å utøve makt. Ved å bruke disse fjerne begrepene blir folk villedet. Vi ønsker å ta havene tilbake og begynne å kalle dem det fiskere og folk langs kysten alltid har kalt dem, sier Fylkesnes.

DEL SAKEN

Kommentarer

Har du en mening om denne saken? Delta gjerne i debatten her i Fiskeribladet. Vi setter pris på sterke meninger, og i våre kommentarfelt skal det være høyt under taket. Vi tolererer ikke trakassering, trusler eller hatefulle meninger. Vis også respekt for andre debattanter. Vær saklig og husk at mange kan se hva du skriver. Tenk derfor nøye gjennom hvordan du ønsker å fremstå.
Vennlig hilsen Øystein Hage, redaktør.

Henter kommentarer Henter kommentarfelt...
 
Få nyheter rett inn i innboksenI tillegg får du: Ledige stillinger, rubrikkannonser og daglige vitser.
Fiskeribladet
Sandbrogaten 5 - 7
5003 Bergen
Org nr 911 650 924
Sentralbord
55 21 33 00