Redusert MTB for Marine Harvest på Bukkholmen

Mattilsynet har fattet vedtak om at Marine Harvests lokalitet på Bukkholmen får redusert produksjon for de neste to årene.

Notis
Redaksjon
20. mars 2017 11:34

Årsaken er langvarige lakselus- og fiskevelferdsproblemer, viser Mattilsynet til i en pressemelding som ble sendt ut fredag.

Mattilsynets vedtak er i tråd med tidligere varsling.

Lakselusnivået på lokalitet Bukkholmen var over grensen i mer enn 10 uker både i 2014 og 2016, viser avdelingssjef Arnt Inge Berget i Mattilsynet, til.

Mattilsynet mener Marine Harvest AS gjennomførte tiltak for sent og med manglende effekt.

- Det førte til nye påslag av lus og stor risiko for spredning av luselarver til andre oppdrettsanlegg i området og til villfisk. Med redusert drift kan selskapene få på plass nødvendig tiltak for at driften kan skje innenfor regelverkets rammer, sier Berget.

( VILKÅR )
DEL SAKEN

Kommentarer

Har du en mening om denne saken? Delta gjerne i debatten her i Fiskeribladet. Vi setter pris på sterke meninger, og i våre kommentarfelt skal det være høyt under taket. Vi tolererer ikke trakassering, trusler eller hatefulle meninger. Vis også respekt for andre debattanter. Vær saklig og husk at mange kan se hva du skriver. Tenk derfor nøye gjennom hvordan du ønsker å fremstå.
Vennlig hilsen Øystein Hage, redaktør.

Henter kommentarer Henter kommentarfelt...
 
Få nyheter rett inn i innboksenI tillegg får du: Ledige stillinger, rubrikkannonser og daglige vitser.
Fiskeribladet
Sandbrogaten 5 - 7
5003 Bergen
Org nr 911 650 924
Sentralbord
55 21 33 00