Fra Venstre: Stortingsrepresentant Morten Stordalen (FrP), stortingsrepresentant Pål Farstad (V), Harald Tom Nesvik, parlamentarisk leder (Frp), Trude Fjørli Giskås (H), Knut Støbakk (KrF) og Ina Giske (FrP).<br>
Foto: Børge Sandnes/Giske kommune
Fra Venstre: Stortingsrepresentant Morten Stordalen (FrP), stortingsrepresentant Pål Farstad (V), Harald Tom Nesvik, parlamentarisk leder (Frp), Trude Fjørli Giskås (H), Knut Støbakk (KrF) og Ina Giske (FrP).
Foto: Børge Sandnes/Giske kommune

Giske kommune jubler over at de er med i NTP

Lekkasjene i Norsk Transportplan fortsetter. I Giske kommune jubler de over 80 millioner kroner til Gjøsund fiskerihavn.

Notis
Kjersti Sandvik
Telefon 55 21 33 28
Mobil 932 56 326
20. mars 2017 17:36Oppdatert:
21. mars 2017 10:24

 Bevilgningen er ikke før i andre periode, det vil si perioden 2023- 2029, men næringssjef Henrik Wang er likevel strålende fornøyd.

– Betyr alt

– Vi kom litt på hæla og fikk ikke levert alt. Blant annet var ikke reguleringsplanene med. Derfor er vi glade for å få ny fiskerihavn med i NTP, sier han.

Sjøområdet/havna i Gjøsundet er på 150 dekar, men hele det regulerte land- og sjøområdet er på til sammen 570 mål. Det ligger godt skjermet til ved hovedleia og er en del av Ålesund havneregister. For fiskeriene er det helt nødvendig å få mudret ut havna.

– Båtene blir jo større og større, dersom ikke havna blir dypere, kommer de ikke inn, sier Wang. 
Det er rundt 700 på land og sjø i kommunene som er avhengig av fiskerinæringa. Det omsettes for tre milliarder kroner i fiskerirelatert virksomhet. Derfor betyr ny havn veldig mye for kommunen.  

Scanprod, Seafood Farmers, Nordic Wildfish og leverandørbedriften Optimar er noen av sjømatbedriftene som er avhengig av gode kaiforhold i kommunen. 

Forskyve fram

Kommunen og næringslivet har jobbet mye for å kommet så langt som å få prosjektet med i NTP. Nå er planen å jobbe for at arbeidet iverksettes tidligere enn i andre periode. 

– Det hender at prosjekter som ligger inne blir sjonglert litt med. Noen rykker opp, andre rykker ned. Men nå jubler først og fremst for at vi fikk denne lekkasjen og for at Stortinget ser nytten av prosjektet, sier Wang.

( VILKÅR )

Kommentarer

Har du en mening om denne saken? Delta gjerne i debatten her i Fiskeribladet. Vi setter pris på sterke meninger, og i våre kommentarfelt skal det være høyt under taket. Vi tolererer ikke trakassering, trusler eller hatefulle meninger. Vis også respekt for andre debattanter. Vær saklig og husk at mange kan se hva du skriver. Tenk derfor nøye gjennom hvordan du ønsker å fremstå.
Vennlig hilsen Øystein Hage, redaktør.

Henter kommentarer Henter kommentarfelt...
 
Få nyheter rett inn i innboksenI tillegg får du: Ledige stillinger, rubrikkannonser og daglige vitser.
Fiskeribladet
Sandbrogaten 5 - 7
5003 Bergen
Org nr 911 650 924
Sentralbord
55 21 33 00