Russland mener sanksjoner er grunnløse

Russland mener sanksjoner er grunnløse

Sanksjonene Norge og andre vestlige land har innført mot Russland er grunnløse, mener den russiske ambassaden i Oslo.

Notis

17. februar 2017 12:59

Ambassaden har sendt en melding til Dagens Næringsliv hvor de forklarer det russiske synet på en rekke spørsmål knyttet til forholdet med Norge. Om de vestlige sanksjonene som førte til motsanksjoner som førte til at norsk sjømat ble utestengt fra det russiske markedet, skriver ambassaden:

«Russland har gjentatte ganger forklart at de vestlige sanksjonene er grunnløse fra et rettslig ståsted. Russland har ikke brutt folkeretten, har ikke sendt sine styrker inn i Ukraina og er ikke part i Minsk-avtalene. Det å snakke med vårt land med sanksjoner og trusler har ikke hatt og skal ikke ha noen virkning i fremtiden, spesielt ved å innføre restriksjoner mot politikere og andre offentlige personer fra Russland. Alle anti-russiske handlinger skal få et proporsjonalt svar.»

Kommentarer

Har du en mening om denne saken? Delta gjerne i debatten her i Fiskeribladet. Vi setter pris på sterke meninger, og i våre kommentarfelt skal det være høyt under taket. Vi tolererer ikke trakassering, trusler eller hatefulle meninger. Vis også respekt for andre debattanter. Vær saklig og husk at mange kan se hva du skriver. Tenk derfor nøye gjennom hvordan du ønsker å fremstå.
Vennlig hilsen Øystein Hage, redaktør.

Annonse
 
Få nyheter rett inn i innboksen
Fiskeribladet
Sandbrogaten 5 - 7
5003 Bergen
Sentralbord
55 21 33 00