82 millioner til nye godsruter på sjø
Annonse

82 millioner til nye godsruter på sjø

Redere som ønsker å etablere nye sjøbaserte godsruter kan nå søke om tilskudd fra Kystverket

Notis
Redaksjon

17. februar 2017 10:50

Stortinget har opprettet en tilskuddsordning for å bidra til at det etableres nye godsruter på sjøveien. I årets statsbudsjett er det vedtatt en midlertidig ordning i tre år. Stortinget har bevilget 82 millioner kroner til ordningen i 2017.

– Sjøtransportens styrke er å kunne frakte store mengder gods over lange strekninger mer klima- og miljøvennlig enn de andre transportformene. Samfunnets transportsikkerhet kan bedres ved å utnytte sjøtransportens fortrinn som en sikker transportform, sier Sven Martin Tønnessen, avdelingsdirektør for Kystverkets kystforvaltningsavdeling i en pressemelding. 

Tilskuddet skal primært bidra til at det etableres nye sjøbaserte godsruter mellom en norsk havn og en annen havn i EØS-området. Under særskilte tilfeller vil det kunne gis tilskudd til oppgradering av eksisterende tilbud.

– Kystverket vil tildele støtten i opptil tre år til redere etablert innenfor EØS, med skip som er flagget i et EØS-land, under forutsetning om at den nye godsruten genererer samfunnsnytte, er avhengig av støtte for å etableres og kan vise til at den vil være levedyktig etter støtteperioden, sier Tønnessen i meldingen.

Kommentarer

Har du en mening om denne saken? Delta gjerne i debatten her i Fiskeribladet. Vi setter pris på sterke meninger, og i våre kommentarfelt skal det være høyt under taket. Vi tolererer ikke trakassering, trusler eller hatefulle meninger. Vis også respekt for andre debattanter. Vær saklig og husk at mange kan se hva du skriver. Tenk derfor nøye gjennom hvordan du ønsker å fremstå.
Vennlig hilsen Øystein Hage, redaktør.

Annonse
 
Få nyheter rett inn i innboksen
Fiskeribladet
Sandbrogaten 5 - 7
5003 Bergen
Sentralbord
55 21 33 00