Engasjerte seniorer i Besteforeldrenes Klimaaksjon. Fra venstre: Eirik Myrhaug, Liv Borgen Vassnes, Ivan Chetwynd, Linda Rundquist Parr og Christian F. Holst. Foto: Jørn Mikael Hagen.
Engasjerte seniorer i Besteforeldrenes Klimaaksjon. Fra venstre: Eirik Myrhaug, Liv Borgen Vassnes, Ivan Chetwynd, Linda Rundquist Parr og Christian F. Holst. Foto: Jørn Mikael Hagen.

Besteforeldre mener Støre er feig

- Det er flaut for Ap å sidestille seg med Høyre og Frp, sier seniorene i Besteforeldrenes Klimaaksjon.

Miljø
Jørn Mikael Hagen
Mobil 91805828
17. februar 2017 10:10Oppdatert:
17. februar 2017 17:26

Det er fra de yngste og de eldste Ap-leder Jonas Gahr Støre får høre det. AUF er tydelige på sin motstand til olje i Lofoten, Vesterålen og Senja (LoVeSe). Seniorene i Besteforeldrenes Klimaaksjon likeså.

– Bestem deg! Og stopp med disse utydelige kompromissforslagene, sier representantene i Besteforeldrenes Klimaaksjon fra sin stand forut for klimakonferansen «Broen til Fremtiden» i Oslo fredag. En konferanse som er i regi av en rekke miljøvernorganisasjoner.

Stilles til veggs

De er på plass i god tid før Støre og andre partitopper skal stilles til veggs på partilederdebatten, der de må svare for hvordan Norge skal redusere utslippene, og der konsekvensutredning i LoVeSe har særlig fokus.

I programmet heter det at «vi etterlyser konkrete svar og virkemidler», men seniorene i Besteforeldrenes Klimaaksjon har levd et langt liv og kjenner politikernes taktikkeri og lange utredninger som ikke gir svar på det de blir spurt om.

Feigt kompromiss

– Så vi får nok ikke noe «ja» eller «nei» fra Støre i dag heller. Og det er flaut for partiet. Tenk å sidestille seg med Høyre og Frp, slik de gjør nå. Så fremst de ikke tror på å skape en flertallsregjering alene, må de svare tydelig hvor de står. For ingen av de andre partiene som sier nei til en konsekvensutredning i LoVeSe vil samarbeide med Ap om de skulle ende på et «ja» slik de gjorde ved forrige landsmøte, sier de svært engasjerte besteforeldrene.

Selv tror de Støre vil forsøke å inngå et kompromiss for å tekkes både oljenæringa og fiskerinæringa. Det synes de er sleipt.

De som legger premissene i dag

– «Kompromisset», sier de og lager hermetegn med fingrene, blir nok en løsning oljenæringa vil være mest tilfredse med. Da er en ny utsettelse av hele konsekvensutredningsspørsmålet et bedre alternativ. 

– Alt står og faller på hva Støre bestemmer seg for, og det vet han selvsagt. Derfor blir svarene hans deretter. Men i dag er det vi som legger premissene, og han skal grilles skikkelig, avslutter de mens de hytter med nevene.

( VILKÅR )
DEL SAKEN

Kommentarer

Har du en mening om denne saken? Delta gjerne i debatten her i Fiskeribladet. Vi setter pris på sterke meninger, og i våre kommentarfelt skal det være høyt under taket. Vi tolererer ikke trakassering, trusler eller hatefulle meninger. Vis også respekt for andre debattanter. Vær saklig og husk at mange kan se hva du skriver. Tenk derfor nøye gjennom hvordan du ønsker å fremstå.
Vennlig hilsen Øystein Hage, redaktør.

Henter kommentarer Henter kommentarfelt...
 
Få nyheter rett inn i innboksenI tillegg får du: Ledige stillinger, rubrikkannonser og daglige vitser.
Fiskeribladet
Sandbrogaten 5 - 7
5003 Bergen
Org nr 911 650 924
Sentralbord
55 21 33 00