Annonse
Engasjerte seniorer i Besteforeldrenes Klimaaksjon. Fra venstre: Eirik Myrhaug, Liv Borgen Vassnes, Ivan Chetwynd, Linda Rundquist Parr og Christian F. Holst. Foto: Jørn Mikael Hagen.
Engasjerte seniorer i Besteforeldrenes Klimaaksjon. Fra venstre: Eirik Myrhaug, Liv Borgen Vassnes, Ivan Chetwynd, Linda Rundquist Parr og Christian F. Holst. Foto: Jørn Mikael Hagen.

Besteforeldre mener Støre er feig

Annonse

- Det er flaut for Ap å sidestille seg med Høyre og Frp, sier seniorene i Besteforeldrenes Klimaaksjon.

Miljø
Jørn Mikael Hagen
Mobil 91805828

17. februar 2017 10:10

Oppdatert: 17. februar 2017 17:26

Det er fra de yngste og de eldste Ap-leder Jonas Gahr Støre får høre det. AUF er tydelige på sin motstand til olje i Lofoten, Vesterålen og Senja (LoVeSe). Seniorene i Besteforeldrenes Klimaaksjon likeså.

Annonse

– Bestem deg! Og stopp med disse utydelige kompromissforslagene, sier representantene i Besteforeldrenes Klimaaksjon fra sin stand forut for klimakonferansen «Broen til Fremtiden» i Oslo fredag. En konferanse som er i regi av en rekke miljøvernorganisasjoner.

Stilles til veggs

De er på plass i god tid før Støre og andre partitopper skal stilles til veggs på partilederdebatten, der de må svare for hvordan Norge skal redusere utslippene, og der konsekvensutredning i LoVeSe har særlig fokus.

I programmet heter det at «vi etterlyser konkrete svar og virkemidler», men seniorene i Besteforeldrenes Klimaaksjon har levd et langt liv og kjenner politikernes taktikkeri og lange utredninger som ikke gir svar på det de blir spurt om.

Feigt kompromiss

– Så vi får nok ikke noe «ja» eller «nei» fra Støre i dag heller. Og det er flaut for partiet. Tenk å sidestille seg med Høyre og Frp, slik de gjør nå. Så fremst de ikke tror på å skape en flertallsregjering alene, må de svare tydelig hvor de står. For ingen av de andre partiene som sier nei til en konsekvensutredning i LoVeSe vil samarbeide med Ap om de skulle ende på et «ja» slik de gjorde ved forrige landsmøte, sier de svært engasjerte besteforeldrene.

Selv tror de Støre vil forsøke å inngå et kompromiss for å tekkes både oljenæringa og fiskerinæringa. Det synes de er sleipt.

De som legger premissene i dag

– «Kompromisset», sier de og lager hermetegn med fingrene, blir nok en løsning oljenæringa vil være mest tilfredse med. Da er en ny utsettelse av hele konsekvensutredningsspørsmålet et bedre alternativ. 

– Alt står og faller på hva Støre bestemmer seg for, og det vet han selvsagt. Derfor blir svarene hans deretter. Men i dag er det vi som legger premissene, og han skal grilles skikkelig, avslutter de mens de hytter med nevene.

DEL SAKEN
Annonse
 
Få nyheter rett inn i innboksenI tillegg får du: Ledige stillinger, rubrikkannonser og daglige vitser.
Fiskeribladet
Sandbrogaten 5 - 7
5003 Bergen
Sentralbord
55 21 33 00