Arne Hjeltnes satser på filet i Mehamn. Arkivfoto. Arkivfoto: Klaudia Lech
Arne Hjeltnes satser på filet i Mehamn. Arkivfoto. Arkivfoto: Klaudia Lech

Arne Hjeltnes vil ta over Mehamn-anlegget

TV-kjendisen Arne Hjeltnes har planer om å ta over Hermann-bruket i Mehamn, melder iFinnmark.

Redaksjon
17. februar 2017 09:28Oppdatert:
17. februar 2017 10:27

– Det er riktig at vi har sikret oss en opsjon på kjøp av Hermann-bruket. Vi har stor tro på prosjektet og er kommet et godt stykke på vei, men jeg må presisere at vi ikke er i havn, sier Arne Hjeltnes til iFinnmark.

Forretningsideen til Finnmark Fisk er videreforedling. Det blir ikke bare filetproduksjon av både hvitfisk og laks, men alt skal pakkes for salg i butikk – i Mehamn. Både ferske og frosne produkter. Med full produksjon er det lagt opp til rundt 50 arbeidsplasser ifølge avisen.

Det som nå gjenstår for å sette planene ut i livet, er finansiering. Ifølge avtalen med Hermann Pettersen har Hjeltnes & co. litt tid på seg. Og de er optimistiske, selv om det er et stort antall millioner som skal investeres.

Finnmark Fisk ble stiftet 23. august i fjor. I Brønnøysundregistrende står formålet slik beskrevet: «Handel og produkt- og konseptutvikling knyttet til fiskeprodukter og andre mat- og råvarer, samt å eie og drive andre selskaper.»

Hjeltnes er både administrerende direktør og styreleder. Eiere av Finnmark Fisk er Today Consulting AS og Nan Madol AS. Sistnevnte er Hjeltnes' eget finansieringsselskap. I påvente av oppstart er aksjekapitalen enn så lenge på beskjedne 30.000 kroner, men blir skrudd voldsomt opp om alt går som planlagt.

Eierandelene går litt på kryss og tvers mellom flere selskap. Formålet til Today Consulting er «bedriftsrådgivning og annen administrativ rådgivning».

DEL SAKEN

Kommentarer

Har du en mening om denne saken? Delta gjerne i debatten her i Fiskeribladet. Vi setter pris på sterke meninger, og i våre kommentarfelt skal det være høyt under taket. Vi tolererer ikke trakassering, trusler eller hatefulle meninger. Vis også respekt for andre debattanter. Vær saklig og husk at mange kan se hva du skriver. Tenk derfor nøye gjennom hvordan du ønsker å fremstå.
Vennlig hilsen Øystein Hage, redaktør.

Henter kommentarer Henter kommentarfelt...
 
Få nyheter rett inn i innboksenI tillegg får du: Ledige stillinger, rubrikkannonser og daglige vitser.
Fiskeribladet
Sandbrogaten 5 - 7
5003 Bergen
Org nr 911 650 924
Sentralbord
55 21 33 00