Annonse
Annonse

Griegs beste kvartal noensinne

16. februar 2017  kl 08:59

Høyt slaktevolum i sterk måned for Grieg Seafood.
Styret er tilfreds med resultatet for 2016. Resultatet er en konsekvens av høy  laksepris, vesentlig bedre produksjon og lavere dødelighet. De ansatte gir et viktig bidrag til verdiskapingen og det vil bli utbetalt en lik bonus til alle ansatte i tillegg til de ordinære bonusordninger. Denne kostnaden er inkludert i kvartalstallene.

Det er et mål at kostnadsnivået i Grieg Seafood skal ned på et bransjegjennomsnitt eller
lavere. Det er også et mål å øke produksjonen med 10 prosent årlig i perioden
2018-2020.

Grieg Seafood jobber kontinuerlig for å effektivisere driften. Dette innebærer både øket
produksjon per anlegg og konsesjon, samt reduserte kostnader målt per kg.

Et av de viktigste tiltakene er å sette ut større smolt, noe som gjør det mulig å ta ned produksjonstiden i sjø. Videre er det også avgjørende for vekst og redusert kostnad at antall smolt økes.

Det fokuseres også på bedret/god overlevelse.  

Det er forventninger om begrenset global tilbudsvekst for laks. Den underliggende etterspørselen etter produktet er sterk. Det forventes derfor gode laksepriser i 2017.

Slaktevolumet for første kvartal 2017 forventes å bli 8400 tonn. For 2017 som helhet
forventes det et slaktevolum på 70.000 tonn, noe som er en vekst på 8 prosent i forhold
til 2016.

For å lese mer trenger du abonnement

Glemt passord? Trykk her

Kommentarer

Har du en mening om denne saken? Delta gjerne i debatten her i Fiskeribladet. Vi setter pris på sterke meninger, og i våre kommentarfelt skal det være høyt under taket. Vi tolererer ikke trakassering, trusler eller hatefulle meninger. Vis også respekt for andre debattanter. Vær saklig og husk at mange kan se hva du skriver. Tenk derfor nøye gjennom hvordan du ønsker å fremstå.
Vennlig hilsen Øystein Hage, redaktør.

Henter kommentarer Henter kommentarfelt...
Annonse
 
Få nyheter rett inn i innboksenI tillegg får du: Ledige stillinger, rubrikkannonser og daglige vitser.
Fiskeribladet
Sandbrogaten 5 - 7
5003 Bergen
Sentralbord
55 21 33 00