- Pinlig av Bakke-Jensen

Europaminister Frank Bakke-Jensen (H) vil kjempe mot krefter som vil gjøre Arktis til et reservat. Det faller ikke i god jord hos alle.

Notis
16. februar 2017 07:45Oppdatert:
16. februar 2017 07:52

– Vi er gode på å utvinne energi. Vi skal være visjonære og legge planer for utvinning av energi også i de nordlige delene av våre havområder, uttalte Bakke-Jensen i Stortingets spørretime onsdag.

– I den norske delen av arktis bor det mennesker, her virker de og studerer. Her vokser unger opp, her skaper vi industri og jobber. Nå skal vi ta kampen mot dem som vil konservere denne delen av Arktis som et reservat, sa Høyre-statsråden, som selv er finnmarking, ifølge Nord24.

Utsagnet til Bakke-Jensen kom etter kritikk av nordområdepolitikken i spørretimen. Ap-leder Jonas Gahr Støre anklager regjeringen for å ikke gjøre nok for å sikre norske interesser og viste til en fersk rapport fra EU-parlamentet som slår fast at EU-landene skal jobbe for et internasjonalt forbud mot olje- og gassvirksomhet i Arktis, og Støre ville vite hva slags konsekvenser dette vil få for norsk olje- og gassvirksomhet. 

Men Bakke-Jensens uttalelser faller ikke i god jord hos alle.

- Han virker totalt uvitende og kunnskapsløs om konsekvensene forslaget vil ha. Det er pinlig å høre på, sier varaordfører i Hammerfest Marianne Sivertsen Næss til iFinnmark.

Venstre la for øvrig fram et representantforslag for Stortinget onsdag som ber om varig vern mot oljeaktivitet i hele det omstridte området utenfor Lofoten, Vesterålen og Senja.

( VILKÅR )
DEL SAKEN

Kommentarer

Har du en mening om denne saken? Delta gjerne i debatten her i Fiskeribladet. Vi setter pris på sterke meninger, og i våre kommentarfelt skal det være høyt under taket. Vi tolererer ikke trakassering, trusler eller hatefulle meninger. Vis også respekt for andre debattanter. Vær saklig og husk at mange kan se hva du skriver. Tenk derfor nøye gjennom hvordan du ønsker å fremstå.
Vennlig hilsen Øystein Hage, redaktør.

Henter kommentarer Henter kommentarfelt...
 
Få nyheter rett inn i innboksenI tillegg får du: Ledige stillinger, rubrikkannonser og daglige vitser.
Fiskeribladet
Sandbrogaten 5 - 7
5003 Bergen
Org nr 911 650 924
Sentralbord
55 21 33 00