Skrei i Madrid holder ikke kvaliteten, mener både Sjømatrådet og spanske importører. . Illustrasjonsfoto: Agnar Berg
Skrei i Madrid holder ikke kvaliteten, mener både Sjømatrådet og spanske importører. . Illustrasjonsfoto: Agnar Berg

Halvparten av fisken holder ikke mål

Mesteparten av norsk torsk blir eksportert, og mye havner i EU. Men på det europeiske markedet holder kun halvparten av fisken mål.

Marked
Redaksjon
9. februar 2017 16:16Oppdatert:
9. februar 2017 16:17

Ute i markedet er verken importører eller de som skal promotere norsk fisk fornøyd med kvaliteten på torsken som kommer fra Norge, melder NRK

Den spanske importøren Alberto Alfonso sier til NRK at det er vanskelig å finne fisk som tilfredsstiller de høye kvalitetskravene. Tidligere gikk den fiskespisende spanske kunden etter pris. Nå er det kvalitet som teller.

– Bare tretti prosent av den norske torsken på markedet holder god nok kvalitet. Det gjelder både konsistens og farge. Det gjøres ikke god nok jobb med kvaliteten fra norske fiskebruk, sier han til NRK.

Sjømatrådets fiskeriutsending i Madrid, Hildegunn Fure Osmundsvåg, bekrefter at det er svært mye dårlig fisk i Spania.

– Det er gjort undersøkelser fra Nofima som viser at bare 15 prosent av fisken har ypperste kvalitet. Så er det rundt 30 prosent som er ok, resten er egentlig ikke god nok, forteller hun til NRK.

Fiskeriutsendingen mener det må være større fokus på kvalitet helt fra fisken kommer over ripa.

- Kvalitet betyr penger. Beregninger viser at den aller beste fisken betales med fem kroner mer for kiloet, forteller hun.

( VILKÅR )

Kommentarer

Har du en mening om denne saken? Delta gjerne i debatten her i Fiskeribladet. Vi setter pris på sterke meninger, og i våre kommentarfelt skal det være høyt under taket. Vi tolererer ikke trakassering, trusler eller hatefulle meninger. Vis også respekt for andre debattanter. Vær saklig og husk at mange kan se hva du skriver. Tenk derfor nøye gjennom hvordan du ønsker å fremstå.
Vennlig hilsen Øystein Hage, redaktør.

Henter kommentarer Henter kommentarfelt...
 
Få nyheter rett inn i innboksenI tillegg får du: Ledige stillinger, rubrikkannonser og daglige vitser.
Fiskeribladet
Sandbrogaten 5 - 7
5003 Bergen
Org nr 911 650 924
Sentralbord
55 21 33 00