Telefonstorm om DAB i Nordland
Telefonstorm om DAB i Nordland
De første FM-senderne ble i dag slukket i Nordland. Ill.foto: Frank Roksøy

Telefonstorm om DAB i Nordland

Klokken 11.11 i dag ble de første FM-senderne slukket i Nordland. Allerede klokken halv elleve hadde NRK fått inn 233 telefoner fra folk som våknet til tause radioer.

Notis
Redaksjon

11. januar 2017 14:40

Oppdatert: 11. januar 2017 14:41

Det melder Dagbladet. Fra klokken 24.00 til klokken 10.30 onsdag, har de fått inn hele 233 telefoner med DAB-spørsmål. 
 
Årsaken er at mange NRK-kanaler i natt ble flyttet fra riksblokka til regionblokka, slik at folk ble nødt til å søke dem opp på nytt. Dermed våknet folk over hele landet opp til tause radioer.
 
- Omleggingen i natt har ført til at en del folk har mistet lyden og våknet opp til stille radioer, sier Carina Berge, leder for NRKs publikumservice, til Dagbladet.
 
Hun påpeker at nesten alle kanalene i tillegg, er flyttet fra DAB til DAB+.
 
– Det er fordi det er DAB+ som er den vedtatte standarden i Norge, og det ble vedtatt i Stortinget i 2011. Det ble bestemt at det skulle gjøres i 2017, sier hun.

Kommentarer

Har du en mening om denne saken? Delta gjerne i debatten her i Fiskeribladet. Vi setter pris på sterke meninger, og i våre kommentarfelt skal det være høyt under taket. Vi tolererer ikke trakassering, trusler eller hatefulle meninger. Vis også respekt for andre debattanter. Vær saklig og husk at mange kan se hva du skriver. Tenk derfor nøye gjennom hvordan du ønsker å fremstå.
Vennlig hilsen Øystein Hage, redaktør.

Annonse
 
Få nyheter rett inn i innboksen
Fiskeribladet
Sandbrogaten 5 - 7
5003 Bergen
Sentralbord
55 21 33 00