Nå er ekstremværet «Vidar» på vei
Nå er ekstremværet «Vidar» på vei
Uvær. Ill.foto: Lars Arvid Oma.

Nå er ekstremværet «Vidar» på vei

Vannstandsvivået som ventes torsdag kommer bare hvert 20. år.

Miljø
Redaksjon

11. januar 2017 11:29

Oppdatert: 11. januar 2017 11:30

Ekstremværet «Urd» slo nylig fra seg i deler av Norge. Nå er det «Vidar» som er på vei. Og han vil merkes aller best sør og vest i landet.

Yr har onsdag gått ut med følgende ekstremvarsel:

Meldingen om ekstremværet «Vidar» gjelder for Vestlandet sør for Stad
Torsdag er det ventet ekstremt høy vannstand ved flo om formiddagen. Vannstanden er ventet å være 70-85 cm over verdiene oppgitt i tidevannstabellen. Estimert returverdi for denne vannstanden er rundt 20 år. Mer informasjon om tidevann og vannstand finnes på sehavnivå.no

Beskrivelse av værsituasjonen:
Et lavtrykk 963 hPa ligger i dag, onsdag, øst for Island. Dette lavtrykket går etter hvert sørøstover og er ventet utenfor kysten av Møre og Romsdal torsdag formiddag.

PS: Har du undret på hvorfor ekstremværene får personnavn? Har kan du lese mer: 

Når Meteorologisk institutt sender ut varsel om ekstremvær, får ekstremværet navn. Hensikten med navnsettingen er å lette kommunikasjonen mellom myndigheter, allmennheten, media og meteorologer, slik at ikke misforståelser oppstår. Det skal alltid være klart og tydelig hvilken værhendelse det snakkes om.

Navnelisten er laget i forkant, og navnene brukes fortløpende for å identifisere de forskjellige ekstremværhendelsene. Lista består av gutte- og jentenavn, annet hvert, i alfabetisk rekkefølge.

Vi unngår kongelige navn, navn som forbindes med kjente profiler eller navn med bokstavene æ, ø, å eller navn som begynner på q, w, x, z. Dette er en praksis som er anbefalt fra Verdens Meteorologiorganisasjon.

(Hentet fra Meteorologisk Institutts sider).

Kommentarer

Har du en mening om denne saken? Delta gjerne i debatten her i Fiskeribladet. Vi setter pris på sterke meninger, og i våre kommentarfelt skal det være høyt under taket. Vi tolererer ikke trakassering, trusler eller hatefulle meninger. Vis også respekt for andre debattanter. Vær saklig og husk at mange kan se hva du skriver. Tenk derfor nøye gjennom hvordan du ønsker å fremstå.
Vennlig hilsen Øystein Hage, redaktør.

Annonse
 
Få nyheter rett inn i innboksen
Fiskeribladet
Sandbrogaten 5 - 7
5003 Bergen
Sentralbord
55 21 33 00