Kronikk: Arbeiderpartiet har olje-nøkkelen
Kronikk: Arbeiderpartiet har olje-nøkkelen
Lofoten. Foto: Anita Arntzen, DN.

Kronikk: Arbeiderpartiet har olje-nøkkelen

Dette har vi venta på så lenge og, endelig, sist helg løsna det.

Kommentar
Wenche Cumming, leder oljefritt LoVeSe

29. november 2016 20:24

Oppdatert: 30. november 2016 13:38

Troms Arbeiderparti og Finnmark Arbeiderparti sa nei til å starte åpningsprosessen for oljeaktivitet i Lofoten, Vesterålen og Senja. Nå er de i takt med flertallet av egne medlemmer og velgere, og med flertallet i befolkninga.

Andre arbeiderpartilag ligger nå i løypa til å gjøre lignende vedtak; Lofoten har gitt sitt svar og Berg, den største fiskerikommunen på Senja, har sagt nei. Nå venter vi på Vesterålen og de andre Senja-kommunene.

Øksnes er skreikommune nummer én i landet og er totalt avhengig av at ressursene i havet er i førsteklasses stand. Dette legger et stort ansvar på Øksnes spesielt, men de deler dette ansvaret med de øvrige kommunene i denne regionen.

Lofoten, Vesterålen og Senja har sitt eksistensgrunnlag i fiskeriene, og nå vokser reiselivsnæringa sterkt – også de avhengig av havet og naturen. En del mennesker er fortsatt usikre på hva de skal mene i denne saka. Da er det tryggest å si nei til  konsekvensutredning og ikke gamble med framtidas viktigste matfat.

Nordland Arbeiderparti må nå spørre seg selv: Hvilke næringer er det som skaper de største verdiene i fylket, og hva vil gi vekst og trygge arbeidsplasser langs kysten i årene som kommer?

Svaret er ikke oljeaktivitet. Verden trenger først og fremst mat, og der stiller Lofoten, Vesterålen og Senja i verdensklassen. Arbeiderpartiet har her en nøkkelrolle for å få denne saka avgjort. Sammen med flertallet i LO kan de nå til våren sikre at vi forsvarer vår plass i matprodusentenes toppskikt.

Kommentarer

Har du en mening om denne saken? Delta gjerne i debatten her i Fiskeribladet. Vi setter pris på sterke meninger, og i våre kommentarfelt skal det være høyt under taket. Vi tolererer ikke trakassering, trusler eller hatefulle meninger. Vis også respekt for andre debattanter. Vær saklig og husk at mange kan se hva du skriver. Tenk derfor nøye gjennom hvordan du ønsker å fremstå.
Vennlig hilsen Øystein Hage, redaktør.

Annonse
 
Få nyheter rett inn i innboksen
Fiskeribladet
Sandbrogaten 5 - 7
5003 Bergen
Sentralbord
55 21 33 00