Villaksen skal ikke dø
Villaksen skal ikke dø
Villaks. Ill.foto: Halldor Kolbeins

Villaksen skal ikke dø

Sjømat Norge har aldri sagt at villaksen skal dø, svarer styreleder Inger-Marie Sperre i Sjømat Norge som svar på påstander fra Redd Villaksen.

Kommentar
Styreleder Inger-Marie Sperre i Sjømat Norge

16. november 2016 13:37

I FiskeribladetFiskaren 12. november tillegger Jens Olav Flekke i aksjonen Redd Villaksen meg meninger som verken jeg personlig - eller Sjømat Norge - står for. Vi har aldri sagt at villaksen bør dø.

LES INNLEGGET TIL JENS OLAV FLEKKE: - Den plagsomme villaksen bør dø

Utgangspunktet for saken er en uttalelse jeg ga til NRK under Sjømat Norges årskonferanse i vår. Opptaket er tatt ut av sin sammenheng og klippet inn i et Brennpunkt-program 10. november. Debatten rundt villaksen er etter min oppfatning bare delvis kunnskapsbasert. Slik sett er det ikke overraskende at de som engasjerer seg i debatten velger å tolke min uttalelse i verste mening. Men det er altså feil.

Sjømat Norge har gått ut med en pressemelding for å oppklare hvilken sammenheng uttalelsen ble gitt i. Det handlet om en lengre debatt der vårt ønske var, og fortsatt er, å debattere hvilke betingelser havbruksnæringen skal få vokse på. Videre ønsket vi i vårt årsmøte å sette søkelys på hvordan man skal sikre den norske velferdsmodellen. Hva skal vi leve av i fremtiden?

Forvaltningen av villaksnæringen påvirker sterkt forvaltningen av havbruksnæringen. Forvaltningen av villaksen er dermed en del av debatten og et tema vi må kunne drøfte, innenfor saklige rammer og uten at debattantene tillegges meninger man ikke har.

Norge har et særlig ansvar for å sikre livskraftige villaksstammer, og Sjømat Norge har ved flere anledninger understreket at havbruk og villaks kan leve side om side. Det er gledelig å se at det rapporteres om gode fangster av villaks i en rekke vassdrag, også der det er havbruksaktivitet i områdene utenfor. Norge er verdens største laksenasjon og det er også her at villaksen klarer seg best i hele Nord-Atlanteren.

Jens Olav Flekke har sterke meninger om Sjømatrådet. Han skriver at jeg er styreleder der. Det er heller ikke riktig.Kommentarer

Har du en mening om denne saken? Delta gjerne i debatten her i Fiskeribladet. Vi setter pris på sterke meninger, og i våre kommentarfelt skal det være høyt under taket. Vi tolererer ikke trakassering, trusler eller hatefulle meninger. Vis også respekt for andre debattanter. Vær saklig og husk at mange kan se hva du skriver. Tenk derfor nøye gjennom hvordan du ønsker å fremstå.
Vennlig hilsen Øystein Hage, redaktør.

Annonse
 
Få nyheter rett inn i innboksen
Fiskeribladet
Sandbrogaten 5 - 7
5003 Bergen
Sentralbord
55 21 33 00