Siden 2010 har ikke produkter fra norsk selfangst sluppet inn i EU.  Nå kan det bli slutt på norsk selfangst, tror Fiskebåt Nord. Arkivfoto: Mia Kanstad Kulseng
Siden 2010 har ikke produkter fra norsk selfangst sluppet inn i EU. Nå kan det bli slutt på norsk selfangst, tror Fiskebåt Nord. Arkivfoto: Mia Kanstad Kulseng

Frykter selfangsten dør ut

Fiskebåt nord frykter det er slutt for norsk selfangst i Norge. Skylden legger han på den blå regjeringen.

5. februar 2015 16:07

- Regjeringen ser ut til å greie det som verken EU, USA, Greenpeace, WWF, Birgit Bardot eller andre dyrevernere har klart før dem, nemlig å legge ned den norske selfangstnæringen. Bortfall av støtte gjør at det ikke lengre er mulig å drive selfangst med norske skuter, sier leder i Fiskebåt Nord, Geir Lundberg.

Regjeringen valgte i høst å fjerne støtten til selfangsten der man har bevilget 10-12 millioner kroner årlig. Lundberg mener det viser at dyrevernlobbyen som har vunnet frem i regjeringen.

- Det er fortsatt ikke for seint å få til et støtteopplegg og en plan for næringen, legger han til.

Norge har sammen med Canada jobbet for at WTO skal oppheve importforbudet til EU og har delvis nådd frem med sine argumenter.

- Norge har også brukt ressurser på utviklingen av næringen og en har kommet langt med å produsere høykvalitets olje fra selspekk. Olje til menneskekonsum gir en langt bedre økonomisk uttelling enn industrikvalitet, men støtten trengs fortsatt inntil en har et apparat oppe og går. "Dette arbeidet vil være helt bortkastet dersom næringen likevel legges ned," sier Lundberg.

 

 

 

 

 

Gratangen/Tromsø 5. februar 2015

( VILKÅR )
DEL SAKEN

Kommentarer

Kommentarfeltene er midlertidig stengt. Dette skyldes at dagens ordning er i strid med Fiskeribladets GDPR-regler.
Om GDPR

Vennlig hilsen
Øystein Hage, redaktør.

 
Få nyheter rett inn i innboksenI tillegg får du: Ledige stillinger, rubrikkannonser og daglige vitser.
Fiskeribladet
Sandbrogaten 5 - 7
5003 Bergen
Org nr 911 650 924
Sentralbord
55 21 33 00
Fiskeribladet arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk.