Audun Maråk.
Audun Maråk.
Audun Maråk i Fiskebåt:

- Kvoterådet viser behovet for mer forskning

Frykter økt mistillit mellom ICES, Det internasjonale havforskningsrådet, og fiskerne.

30. september 2014 16:00

- Kvoteanbefalingene i pelagisk sektor viser behovet for økt forskning, sier Audun Maråk, administrerende direktør i Fiskebåt.

I tillegg frykter han økt mistillit mellom ICES, Det internasjonale havforskningsrådet, og fiskerne, sier han til Fiskebåt.

Han tror ikke rådene fra ICES blir de endelige kvotene i 2015, selv om pelagisk næring må forberede seg på en reduksjon totalt sett neste år.

Han vurderer de ulike artene på følgende vis:

Nvg-sild:
- Når det gjelder nvg-sild planlegges et gytetokt i 2015, som det må kunne tas hensyn til i kvoteåret, dersom gytemålingen viser en større bestand enn det ICES legger til grunn i sine anbefalinger, sier Maråk.

Makrell:
- Makrellrådet fra ICES bygger i hovedsak på eggtoktet, og i liten grad på ny forskning som indikerer en makrellbestand langt større enn det ICES legger til grunn. Endelig kvotefastsettelse bør bli vesentlig over ICES-anbefalingen, selvom enkelte av kyststatene vil arbeide for lav beskatning for å sikre egne interesser.

Kolmule:
- Kolmulekvoten vil være avhengig av den framtidige forvaltningsmodellen som er til revisjon. Også her vil det trolig være grunnlag for en kvotefastsettelse utover dagens anbefaling, mener Maråk.

- Til tross for fiskernes manglende tillit til kvoterådene fra ICES er svaret at vi må øke ressursforskningen for å redusere gapet mellom fiskerinæringens vurdering av bestandssituasjonen i havet og konklusjonene og tilrådingene fra ICES, avslutter Audun Maråk.

( VILKÅR )
DEL SAKEN

Kommentarer

Kommentarfeltene er midlertidig stengt. Dette skyldes at dagens ordning er i strid med Fiskeribladets GDPR-regler.
Om GDPR

Vennlig hilsen
Øystein Hage, redaktør.

 
Få nyheter rett inn i innboksenI tillegg får du: Ledige stillinger, rubrikkannonser og daglige vitser.
Fiskeribladet
Sandbrogaten 5 - 7
5003 Bergen
Org nr 911 650 924
Sentralbord
55 21 33 00
Fiskeribladet arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk.