«Ukjent» parasitt bryter ned minst to prosent av makrellen

Havforskningsinstituttet har i 15 år konstatert at en parasitt har brutt ned makrellkjøttet i én prosent av makrellbestanden. I år har problemet mer enn fordoblet seg.

Parasitten kudoa forklares som årsak til at det blir geléfisk av makrell. Fra 12 timer etter fangst har parasitten endret fiskekjøttet fra fast til en løs masse og gjort makrellen ubrukelig for markedet.
Parasitten kudoa forklares som årsak til at det blir geléfisk av makrell. Fra 12 timer etter fangst har parasitten endret fiskekjøttet fra fast til en løs masse og gjort makrellen ubrukelig for markedet.Foto: Arne Lefsen / Havforskningsinstituttet
Publisert 12. November 2020, kl. 14.20Oppdatert 12. November 2020, kl. 14.59
Lucilla GiuliettiHavforskningsinstituttetKuodaMakrell