Annonse

OPPSKRIFTER

frityrstekt bacalao snacks

  • Ca. 600 g utvannet og renset filet av klippfisk
  • 1-2 l frityrolje eller maisolje

Frityrrøre:

  • 250 g hvetemel
  • 1 ts salt
  • en halv ts pepper
  • en halv ts muskatnøtt
  • 3 ss finhakket persille
  • 1 1/2 dl øl
  • 21/2 dl lunkent vann
  • 1/2 dl olje
  • 2 stivpiskede eggehviter

slik gjør du: Bland sammen alle ingrediensene til frityrrøren unntatt eggehvitene. La røren hvile ca. 30 minutter i kjøleskap før de stivpiskede eggehvitene vendes inn. skjær klippfisken i biter på ca. 2-3 cm. Vend bitene i hvetemel og dypp dem så i frityrrøren. stek dem i varm olje, 170 grader c. Legg bitene over på kjøkkenpapir som trekker fett. server den frityrstekte klippfisken med sitronbåter, tartarsaus, molho campanha eller en annen smakfull saus eller dressing.

Oppskriften er gjengitt med tillatelse av EFF

Anbefalt tilbehør

Tartarsaus
Fiskeribladet
Sandbrogaten 5 - 7
5003 Bergen
Sentralbord
55 21 33 00