Annonse

OPPSKRIFTER

Tom-Yum soup med sjømat og norsk laks

Dette trenger du til 4 porsjoner:

  • 400 g laksefilet
  • 200 g krabbekjøtt, reker, og blåskjellmat
  • 6 dl fiskekraft
  • 3 sitrongress i tynne skiver
  • 300 g sopp, delt i biter
  • 5 limeblad
  • 5 ss fiskesaus
  • 5 ss lime juice
  • 10 rød chili i tynne skiver, kanskje 1 er nok
  • 40 g galangal rot i tynne skiver
  • Friske korianderblad

 

Tom Yum soup er en globetrotterrett fra i Thailand. I denne retten er det noen ingredienser som ikke er vanlige i Norge, det er de som setter smak på retten. Sitrongress og limeblad er etter hvert mulig å få i internasjonale matsenter.

Galangal kan være vanslekig å få, det er en rot som ligner litt på ingefær, men med litt annen smak. den smaker av sitrus og litt kamfer.

Disse tre bygger opp en lime - sitrussmak på suppen. Soppen som brukes er

Grå sliresopp, den finnes ikke i Norge, men sjampinjong er et godt alternativ. Maten i Thailand er sterk etter norsk målestokk. 10 stk rød chili kan nok bli i det meste for norsk gane, så gjør dine vurderinger.

Tom-Yum soup med sjømat og norsk laks. Slik gjør du: Kok opp fiskekraft sammen med limeblad, galangal, og sitrongress.Skjær laksefileten i terninger og la den trekke i kraften til den er kokt. Tilsett soppen og smak suppen til med fiskesaus, limejuice.

Tilsett chili og frisk koriander rett før servering. Serveres rykende varm

Oppskriften er gjengitt med tillatelse av EFF
Fiskeribladet
Sandbrogaten 5 - 7
5003 Bergen
Sentralbord
55 21 33 00