Annonse

OPPSKRIFTER

Hel grillet steinbit

Dette trenger du til 4 porsjoner:

  • 800 g hel steinbitfilet

krydderblanding:

  • 2 ss paprika
  • ½ ts rosa pepper
  • ½ ts salt
  • 1 ts frisk finhakket estragon
  • saften av 1 lime
  • 2 ss olivenolje

ratatouille:

  • ½ squash i biter
  • 100 g små løk i halvdeler
  • 1 rød paprika i biter
  • 8 sjampinjong i skiver
  • 100 g reker
  • 2 vårløk i biter
  • olivenolje
  • salt og grovkvernet pepper

Bland sammen ingrediensene til krydderblandingen. Pensle fiskefileten på alle sider med blandingen og la den ligge i 10 minutter før den legges på grillen.

Steinbit kan grilles rett på grillen eller i dobbel grillrist. Ekstra fin smak får den om den får ligge i krydderblandingen før grilling. Grill fileten hel i dobbel grillrist da er den lett å snu. Lag ratatouille ved å surre grønnsakene i olivenolje til de er myke. Ha i rekene og la disse bli varme.

Dryss salt og pepper over og server blandingen ved siden av fisken.

Oppskriften er gjengitt med tillatelse av EFF
Fiskeribladet
Sandbrogaten 5 - 7
5003 Bergen
Sentralbord
55 21 33 00