Annonse

OPPSKRIFTER

Stekt kveite med paprikasmør

Dette trenger du til 4 porsjoner:

  • ca. 600 g kveiteskiver eller filet
  • salt, pepper
  • olje og smør til steking

Pikant smør:

  • 50 g smør
  • 1 rød paprika
  • 1 finhakket sjalottløk
  • 0,5 rød chilipepper
  • 1 dl fiskekraft eller buljong

 

Stekt fisk er minst like god som kokt. Det rosa smøret både setter farge og smaker godt til fisken.

Skrell paprikaen med potetskreller og rist ut alle frøene. Skjær paprikaen i små terninger. Rens chilipepperen for frø og skillevegger og finhakk den. Smelt smøret, tilsett paprika, løk og chili og la det dampe til løken er mykt. Tilsett fiskekraften og mos sausen så den blir glatt, bruk stavmikser eller ha sausen over i en food-processor. Skjær fisken i porsjonsstykker og dryss den med salt og pepper. Stek den pent brun i en blanding av olje og smør. Pass på at den ikke blir stekt for lenge. Ta den vekk fra varmen rett før den er helt gjennomstekt, den vil ettersteke det første minuttene og da blir den saftig og god. Server fisken med paprikasmøret, kokte eller råsteikte poteter og vårens nye asparges.

Oppskriften er gjengitt med tillatelse av EFF
Fiskeribladet
Sandbrogaten 5 - 7
5003 Bergen
Sentralbord
55 21 33 00