OPPSKRIFTER

Mandelpanert sild

  • 1 kg sild
  • 1 ss hakket merian
  • Revet skall og saft av en halv sitron
  • 2 ts salt
  • 1 ts pepper
  • 2 ss hvetemel
  • 1 egg + 1 ss kaldt vann
  • 4 ss hakkede mandler
  • Margarin til steking

Tilbehør: Kokte poteter, stekt skogssopp og salat eller råkost

Rens silden og fjern ryggbenet uten å filetere silden. klipp av finnene. Fordel merian og revet sitronskall i buken på sildene, drypp sitronsaft over. Bland salt pepper og hvetemel og piske egget med litt vann. vend sildene først i hvetemel med krydder , deretter i eggblandingen og til slutt i mandler. stek sildene gylne og gjennomstekte i flytende margarin eller en blanding av smør og olje. server sildene nystekte med stekt sopp, kokte poteter og en frisk salat.

Oppskriften er gjengitt med tillatelse av EFF
Fiskeribladet
Sandbrogaten 5 - 7
5003 Bergen
Sentralbord
55 21 33 00