STEM PÅ ÅRETS NAVN 2019

Denne rådgivende avstemmingen er åpen til og med 20. desember, og etter dette vil Fiskeribladet og IntraFish ta den endelige avgjørelsen.
Helge Olav Vikshåland fiskebåtreder
STEM
"Han er uten tvil den mest innovative rederen/fiskeren som er, bygger og satser for framtiden. Han bruker lokale leverandører så de får utvikle sin kompetanse for å være konkurranse dyktige. Han står på og bygger nye båter og har betydd utrolig mye for gruppen pelagisk trål. Han er uten tvil den mest engasjerte i vår gruppe."
Fiskarlaget Nord
STEM
"De senere år har Fiskarlaget Nord stått i flere høringer som har vert krevende for organisasjonen. Fiskarlaget Nord har samlet fiskere i Nord."
Johan Andreassen og Bjørn-Vegard Løvik oppdrettsgründere, Villa og Atlantic Sapphire
STEM
"Se hva de har gjort fra leppefisk, bygd opp Villa og nå Atlantic Sapphire. I tillegg et banebrytende forskningsprosjekt på lus nå i Romsdalsfjorden. Virkelig verdige vinnere."
Marit Hamre Sekkingstad leder, Pelagisk forening
STEM
"Dagelig leder i eit fiskebåtrederi. Leder i Pelagisk Forening. Dessuten full jobb i SAS, og der snakker hun fram norsk sjømat uansett kor hun er i verden."
Bendik Fyn Terjesen forsker, Cermaq
STEM
"Intuitiv forskningsleder som bygget kompetent forsknings miljø, RAS pilot anlegg på Sunndalsøra, brobygger mellom industri, teknologi leverandører og forvalting."
Tom Solli leder, Norges fritids- og småfiskerforbund
STEM
"Leder av Norges fritids og små fiskerforbund har jobbet iherdig for fritidsfiskere og for og bevare torsken i Oslofjorden og fredningsområder for hummer"
Johan Martin Langaas Berntzen fiskekjøper, Sund i Lofoten
STEM
"Han er 4 generasjon fiskekjøper i Sund i Lofoten. Som har utviklet bedriften med nytenking for å bruke hele fisken som en resurss. Han er en ung mann som har valgt å satse 110 prosent på sjømat næring"
Nils-Per Sjåstad daglig leder, Stadpipe
STEM
"Viser,enda en gang, at verdiskaping blir gjordt av ildsjeler ute i distriktene og her er "smarte "hoder som ikke ser problemer,heller utfordringer,det er stadpipe et kroneksempel på."
Olav Svendsen oppdretter, Bremnes Seashore
STEM
"Han er med på å bidra til eit godt omdømme for næringa, og utvikler nye produkt f. eks Salma. Bidrar til positiv utvikling samfunnet. Han er positiv til at de ansatte kan Utvik seg og få kompetanse"
Ellinor Kolstad forfatter, maritim håndbok
STEM
"Hun har hatt ansvar for nettjenesten Maritim ordbok, maritimordbok.no"
Kristian Sandtorv fiskebåtreder
STEM
"Han har i flere år påpekt at forskernes modeller for analyse og statistikk for megndeberegning er feil. Sitter Pelagisk forening styre."
Anastasia Henriksen rådgiver, Fiskeridirektoratet
STEM
"Dyktig og hjelpsom saksbehandler hos "
Havstjerna AS fiskebåtrederi
STEM
"Dei driv garn-linebåten "Grotle" med solide resultat. Dei har pussa opp det gamle Bremanger Fryseri til eit samlingspunkt for næringar. Dei driftar Havly, og legg no til rette for utleigebustadar"
Paul Harald Leinebø fiskebåtreder
STEM
"Han vil alle fiskere godt, og er en god mann for organisasjon."
Gunnar Langva fiskebåtrederi
STEM
"Gunnar Langva er ei bedrift fra Ålesund med Gunnar Longva og Bjarne Longva som eiere. De er kjempe dyktig til det de gjør og er i tilegg utrolig kjekke folk å være med. De er flink til rekrutering."
Sametinget
STEM
"Ivaretar fjordfiskerne og deltidsfiskerne på en god måte."
Geir Ove Ystmark leder, Sjømat Norge
STEM
"Geir Ove Ystmark har et brennende engasjement for næringen som få. Det er lov å være uenige i enkeltsaker, men Geir Ove evner å se dette. I tillegg er det få jeg kjenner som så til de grader på 24/7"
Coldwater Prawns of Norway ved Knut Helge Vestre industribedrift
STEM
"Det er en flott arbeids plass og flotte produkter."
Øyvind Nymark CEO, Smir Group
STEM
"I løpe av 2019 har han vist svært godt lederskap med oppstart av nytt rederi og konsern. Han er engasjert, fremtidsrettet og har bidratt til at Hydrolicer har blitt en av markedets ledende avlusingsmetoder."
Tore Svendsen ansatt, Båtsfjordbruket
STEM
"Tore er en grei man med god sans for humor ifølge han selv. Står på hele uka å ser skal vi danse på reprise om han må. Før jobben kommer først på fiskemotaket."